Monday, March 5, 2012

RABU: 07/03/2012

RABU: 29/02/2012
KELAS/MASA/MATA PELAJARAN : 6 BESTARI/815-915/SAINS
Theme: investigating Materials
Learning area: 1. Food preservation
Learning objective: 1.1 Understanding food spoilage
Learning outcome:
1. Describe what spoilt food is
2. Identify characteristic of spoilt food
3. State that microorganisms can spoilt food
4. State the conditions for microorganisms to grow
SPS: observing, classifying
MS: draw specimens and apparatus

KELAS/MASA/MATA PELAJARAN : 6 BESTARI/1115-1215/KEMAHIRAN HIDUP
Unit 1 : Kreativiti dan reka cipta
Tajuk : a) Penghasilan Projek Reka Cipta
Hasil Pembelajaran : Murid dapat membuat kemasa
Murid dapat menguji kefungsian projek dan membuat pembaikan
Murid dapat pendokumentasian
BBM : Buku teks, syelek, surat khabar lama dan berus syelek
Nilai murni : kekemasan, bertanggungjawab, bersih, memetuhi arahan
Kemahiran bernilai tambah : kecerdasan pelbagai, kemahiran belajar cara belajar
Aktiviti :
1. Guru menunjukkan beberapa contoh projek
2. Murid member pendapat terhadap projek yang ditunjukkan
3. Guru menunjukkan berbagai kaedah kekemasan
4. Guru membuat rumusan pelajaran tersebut.

No comments:

Post a Comment